konsultasjon- privattime-Hundemassasje

Konsultasjoner


Vi tilbyr rådgiving og konsultasjon for små og store utfordringer i hundeholdet.

Det hender at hundeholdet blir mer utfordrende enn det man kan klare å håndtere på egenhånd.  Det trenger ikke å være store problemer men hvis man synes hundeholdet er litt for utfordrende i hverdagen eller unngår enkelte situasjoner, så er det lurt å oppsøke hjelp før problemene blir større.


Noen ganger kan løsningen være enkel mens andre ganger kan det være mer komplisert, men de aller fleste problemene kan jobbes med. Det kan ofte være flere ting samtidig og det ene drar det andre med seg. En forutsetning for at ting skal bli bedre er at du må være forberedt på en egeninnsats og trene aktivt selv. Du får opplæring i hvordan du praktisk kan trene på de utfordringene dere har.

 

Vi vil kunne hjelpe deg med å finne årsaken til hvorfor problemene har oppstått og hvordan du bør trene for å få best mulig resultater. Det finnes dessverre sjeldent snarveier og treningen kan være en krevende prosess. Resultatene avhenger av egeninnsatsen og ofte må resten av husholdningen være involvert.

En vanlig årsak til endringer i atferd er sykdom, smerte eller annet ubehag hos hunden. Vi anbefaler derfor en utredning hos veterinær om du har mistanke om dette.


På konsultasjonen observerer vi hunden og gjennomgår så detaljert som mulig hundens atferd, bakgrunn, daglige rutiner, ernæring og eventuell sykdomshistorie for å se på helheten. Vi gir deg praktisk veiledning ut i fra de utfordringene som foreligger.


Etter konsultasjonen sender vi deg et treningsforslag som er tilpasset deg og din hund. Det kan være at det trengs justeringer underveis eller at man trenger litt ekstra motivasjon. Du får selvfølgelig mulighet til veiledning og oppfølging på telefon eller e post i inntil 8 uker etter konsultasjonen.Ta gjerne kontakt for spørsmål eller time til konsultasjon.
Eksempel på problemer kan være:


 • Redsel og frykt
 • Separasjonsangst
 • Ressursforsvar
 • Destruktiv atferd
 • Aggresjon
 • Hjemme alene trening
 • Bjeffing
 • Hund og barn
 • Stress


Privattimer


For mange passer det bedre med enkelttimer enn et helt kurs i en travel hverdag. Det kan være et godt alternativ hvis du ønsker råd og veiledning til å trene på enkelte ting, eller om dere er flere som ønsker å trene på det samme (inntil 3 hunder).


Du velger selv hva du ønsker å trene på og det er mulig å trene på flere ting.

Du vil da få individuell hjelp til akkurat det du ønsker å jobbe med.


En privattime er trening på bestemte ting du ønsker å forbedre og det er ingen erstatning for atferdskonsultasjon.

Vi tilbyr privattimer på dagtid eller kveldstid. Det er muligheter for å avtale enkelt time, dobbelt time eller flere timer.


Om du ønsker råd og tips med trening i den første tiden med valpen kan vi være behjelpelig med det ved hjemmebesøk eller over telefon.

Ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om privattime.


For privattimer og konsultasjoner i Brumunddal området ta kontakt med Renate Engen.

For privattimer og konsultasjoner i Lillehammer og nordre Ringsaker området ta kontakt med Ellen Dypdalen.

Eksempler på hva vi kan trene på er:


 • Innkalling
 • Gå pent i bånd
 • Hopping på folk
 • Utagering i møte med andre hunder på tur
 • Bitehemming
 • Sosialisering
 • Kontakt trening


Hundemassasje
Det består av massasje, stretching, stresspunktbehandling, myk kiropraktikk og akupressur. Massasjen kan tilpasses til alle hunder uansett rase, alder eller størrelse. Ved en sammensatt behandling til hundens eget behov og ulike problemer blir det en behandling med god effekt. 


Det hjelper til med å bevare hundens helse både fysisk og psykisk slik at den kan leve et friskere og lengre liv. Det kan bidra til at hunden får en naturlig og bedre bevegelighet i alderdommen. Risikoen for skader reduseres vesentlig.


Det er ikke alltid like lett å oppdage at hundene våre går rundt med smerter og plager uten å undersøke og kjenne dypere på hunden, og ikke minst vite hva man kjenner etter. Da trenger man kunnskap om dette og ikke minst når man ikke skal massere for det finnes jo noen unntak.

De fleste hunder er glade og fornøyde og liker å utfolde kroppen sin. De er så lojale mot oss at de gjør alt vi ber om. Ofte tar de ikke hensyn til sine egne begrensninger og overbelaster seg. Da kan de få muskelspenninger akkurat slik som oss. Mange hunder utfører jobber i hverdagen som er veldig krevende og de må jobbe under et stort press der det er høye prestasjons forventninger.  Mange presser seg ofte for hardt og gir ikke utrykk for smerter slik som vi gjør. Ubehaget kan ofte vises som aggresjon, irritabilitet, stress, sykdommer, lærevansker og annen uønsket atferd.


Mange hunder lever på mange måter unaturlig med leveforhold som sliter på kroppen og kan gi ubalanse i muskulaturen. Hardt underlag, som asfalt kan belaste leddene og forårsake korte og støle muskler. En hund som bare luftes i bånd og ikke kan utfolde seg i sitt naturlige bevegelsesmønster kan ikke bevege seg normalt. Det er viktig som hundeeier å tenke over hvordan vi fører hundene i bånd. Det kan oppstå skader i hals, rygg og nakke av rykk og drag i båndet. Hunder må ha mulighet til å springe løs av og til, ellers får ikke musklene jobbe på en naturlig måte. Andre årsaker til at skader oppstår kan være for lite, uregelmessig eller feilaktig mosjon og trening, ensidig trening, dårlig oppvarming, for mye mat eller dårlig kosthold, ulykker, lek og usunn avl.


Massasjens effekt på hunden:


Økt blodsirkulasjon ved at blodet sirkulerer raskere, oksygen og næring blir dermed transportert mer effektivt til hundens muskler, bindevev og indre organer. Musklene kvitter seg lettere med melkesyre og slaggstoffer og smerten avtar, løser opp og minsker muskelspenninger og stølheten forsvinner.Økt lymfesirkulasjon siden kroppens urenheter skilles ut raskere. Lymfevæsken strømmer raskere og hevelser som skyldes væskeansamlinger kan forhindres. Hunden blir mer motstandsdyktig mot sykdommer ved regelmessig massasje, siden lymfesystemet er en del av immunforsvaret.


       

     Stimulerer fordøyelsessystemet, øker forbrenningen og bidrar til å normalisere en stresset mage.Stabiliserer blodtrykket ved at blodkarene utvides og blodvolumet øker. Blodtrykk og hjertefrekvens senkes.    Veggene  i blodkarene slapper da av og blodet strømme friere. Den positive berøringen gjør at kroppen utskiller endorfiner som er kroppens «lykkehormon» og har en smertestillende effekt.   


   

     Smertene blir da mindre, hunden slapper bedre av og blir mindre stresset.


                       

Muskler og sener bli elastiske siden vev og muskler tøyes ut og dermed får hunden større bevegelsesfrihet. Leddvæsken stimuleres, trykket på leddene minsker og smertene reduseres. Musklenes evne til å ta opp næring øker og det gjør at muskelen rehabiliteres fortere dermed henter hunden seg raskere inn og øker prestasjonen.


 

Stimulerer og styrker muskulaturen slik at skader forbygges og hunden unngår smertefulle muskelbrister eller strekk. Forebygger mange plager som stivhet, halthet, stølhet, risikoen for klemte nerver, arrdannelse etter skade og det senker stressnivået til hunden.


 

     Frisk og skinnende pels siden stoffskiftet i hud og talgkjertler økes. Massasjen er bra for hele kroppens velvære.


                                                         

     Hundens tillitt til mennesket øker og du får om mulig en enda mer trofast venn for livet.
Massasje og tøyning er ikke en erstatning for veterinærbesøk men et supplement til hundens daglige mosjon, aktivisering og kosthold. Om du mistenker skader eller sykdom bør du oppsøke veterinær. Det anbefales uansett å oppsøke veterinær regelmessig for å passe på hundens helse og velvære,  slik at ting kan oppdages tidlig hvis det skulle oppstå noen forandringer i kroppen. 


Velkommen for en time med velvære for hunden din hos meg i Veldre.Ta kontakt med Renate Engen for spørsmål eller bestilling av time.